Šta je potrebno?

Osnovna stvar je da imate domen, odnosno adresu Vašeg sajta, hosting (prostor na hard disku servera) i - sadržaj (tekst, fotografije, multimedija - video, audio...).

Domen i hosting potrebno je kupiti kod nekog od hosting provajdera. Ukoliko Vam je to komplikovano, možemo to mi uraditi u Vaše ime. Od hosting provajdera u Srbiji možemo preporučiti DreamWeb:Hosting , na osnovu dugogodišnjeg pozitivnog iskustva. Domen i hosting najčešće se plaćaju-obnavljaju na godišnjem nivou.

Što se tiče sadržaja, Vaš deo posla oko izrade sajta su, pre svega, tekstovi. Vi najbolje znate čime se bavite i na koji način ćete to predstaviti. Mi smo tu da Vam na osnovu iskustva preporučimo formu, da zajedno napravimo organizaciju sajta i dobar temelj na kome ćemo graditi Vašu prezentaciju. Ukoliko je potrebno, nudimo Vam i profesionalno fotografisanje Vašeg prostora, artikala ili objekata koji treba da budu sastavni deo prezentacije, kao i video produkciju ukoliko želite promotivni video ili drugi multimedijalni sadržaj koji se treba naći na prezentaciji.

Vizuelni dizajn sajta nam možete u potpunosti prepustiti ili nam dati smernice po kojima ćemo raditi. Ukoliko već imate logo i vizuelni identitet, trudićemo se da ga inkorporiramo u samu internet prezentaciju, a ako je potrebno, izrada grafičkih elemenata je takođe sastavni deo naše ponude.

Kako pravimo sajtove?

Najčešće radimo na CMS (content management system) osnovi Joomla ili Wordpress. Oba sistema su dobra, mada prednost dajemo Joomla-i. Zbog čega Joomla? Zato što nam se više dopada njena organizacija. Razlozi su potpuno subjektivni, jednostavno to je alat koji nama bolje leži u ruci. Objektivno, u trenutku dok ovo pišemo lome se koplja koja je platforma od ove dve, inače najpopularnije CMS u svetu, bolja. I jedna i druga imaju svoje prednosti i mane, te se i koriste u zavisnosti od zahteva i procene samog webmastera. Dobro je što obe imaju izuzetnu podršku i redovno se ažuriraju, što sa "custom" skriptama nije uvek slučaj. Bezbednost i stabilnost Vašeg sajta takođe je važna, stoga je naš izbor pouzdani CMS.

PLANIRANJE
DIZAJN
RAZVOJ
OBJAVA
SEO

Izrada sajta, izrada internet prodavnice, izrada web shop-a, redizajn sajta, jeftina izrada sajta, svetleće reklame, grafička priprema, vizit karte, dizajn logoa, dizajn flajera, brošura, brending...

Možda ste baš putem pretrage ovih ključnih reči i došli do našeg sajta. One nisu tu slučajno. One čine mali deo takozvane SEO - search engine optimization - optimizacije sajta za internet pretraživače. SEO se sastoji iz mnogo stvari, od kojih je većina krajnjem korisniku nevidljiva, ali su itekako vidljive algoritmu internet pretraživača ili search engine-a. Analizom tih parametara pretraživač odlučuje kako će rangirati Vaš sajt u rezultatima pretrage. Zbog toga je veoma važno posvetiti se i tom delu kada je reč o izradi sajta.
Važno je znati - sajt je mnogo više od onoga što krajnji korisnik vidi.

SEO je nešto čime se mi bavimo u samom procesu izrade sajta, i to Vam nećemo posebno naplatiti. Nama je važno da iza sebe ostavimo rad koji će biti dobra referenca i klijenta koji će nas uvek preporučiti.

Napominjemo da se ovo poslednje odnosi samo na sajt, što je tzv. on-page optimizacija, ne i na društvene mreže, marketing kampanje itd - to su već dodatne usluge i nešto što se zove off-page optimizacija o kojoj rado možemo pričati uz kaficu.

Etički aspekt

Dobro rangiranje sajta može se ostvariti i trikovima poput tzv. clickbait-ova - naslova gde se korisnicima navodno nudi ekskluzivan sadržaj, pružajući informacije tako formulisane da se podstakne znatiželja čitaoca, ali nedovoljno da se znatiželja ispuni dok se ne klikne na "čitaj dalje" ili slično. Nakon klika, korisnik se odvede na željenu stranicu koja mu zapravo i ne pruža informaciju koju želi, ali Vaš cilj je postignut - korisnik je na Vašem sajtu i doprinosi broju pregleda i boljem rangiranju Vašeg sajta!
Ukoliko Vam je tako nešto potrebno, uposlite marketinšku mašineriju koja se bavi prodavanjem magle.

Mi to ne radimo.

Sadržaji kojima se mi bavimo moraju biti smisleni, a kampanja mora biti fer.

Nećemo Vam obećati ono što ne možemo uraditi, a ono što Vam obećamo uradićemo na profesionalan način, poštujući rokove i dogovor.

Održavanje i administracija web sajta

Profesionalno održavanje web sajtova, objava aktuelnosti, backup i ažuriranje, svakodnevna administracija ili po potrebi, počev od 20€ mesečno.

Strogo poštovanje rokova objave - sve poslato do 16h biće objavljeno istog dana.

Kontaktirajte nas u vezi detalja kako bismo zajedno ustanovili plan koji Vam najviše odgovara.

 

Izrada ili redizajn i održavanje sajta organa državne uprave po smernicama za izradu veb prezentacija organa državne uprave i jedinica lokalne samouprave

Direkcija za elektronsku upravu Republike Srbije je od 2005. do 2018. godine objavila pet izdanja dokumenta sa preporukama za usklađivanje veb sajtova organa državne uprave i jedinica lokalne samouprave. Radi se o usklađenosti u smislu sadržaja, servisa, bezbednosti, pristupačnosti, domenskog imena, usluga, jezika i pisma, grafičkih rešenja, navigacije, upotrebljivosti i dostupnosti i održavanja ovih sajtova. Mi smo dobro upoznati sa ovim dokumentom i nudimo izradu sajta po smernicama Direkcije, kao i redizajn i reorganizaciju sajtova koji nisu po smernicama i loše su ocenjeni od strane Direkcije.

ePristupačnost (eAccessibility)

Danas u svetu živi veliki preko jedne milijarde osoba sa različitim oblicima invaliditeta. Pristupačnost veb prezentacija je važna jer je jedan deo populacije, naročito starije osobe i osobe sa invaliditetom, digitalno marginalizovana. ePristupačnost se odnosi na postupke, pravila i procedure koje omogućavaju da se opažajne, motoričke ili kognitivne onemogućenosti podrže alternativnim metodama i tehnikama koje ovom delu populacije omogućavaju da uspešno koriste internet sadržaje.
Te metode možemo implementirati u Vaš sajt. Navigacija tastaturom, mogućnost povećanja fonta, titlovanje-transkripti za sve medije u ne-tekstualnom formatu, naracija - audio zapis ("ozvučavanje sajta")..

Ovo je footer. U našem slučaju nema potrebe da sadrži ništa posebno. © GetToNet